Makaron z cukinii z ragu
![Makaron z cukinii z ragu](https://akademiasmaku.pl/storage/7927/conversions/makaron-z-cukinii-z-ragu-5113-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Makaron z cukinii z ragu
Makaron z cukinii z ragu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10304/conversions/P5zZkbrzp7PM0D-thumb.webp)
Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij cukinię wzdłuż.
Na rozgrzaną patelnię dodaj odrobinę oliwy z oliwek i pokrojoną cukinię. Smaż przez ok. 4–5 minut, przewracając.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10305/conversions/YTNGZHeGysrni1-thumb.webp)
Na umieszczoną na płycie grzewczej letnią patelnię dodaj oliwę i drobno posiekany czosnek. Chwilę przesmaż i dodaj mięso. Smaż do momentu utraty wody i lekkiego zarumienienia.
Dodaj passatę, koncentrat, wodę, zmniejsz ogień i duś przez 30 minut. W międzyczasie dopraw solą i cukrem (cukier dodaje się dla zbalansowania kwasowości pomidorów).
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10306/conversions/HNKS3MT7MLPQYJ-thumb.webp)
Na talerzu ułóż makaron z cukinii i polej sosem. Jeśli lubisz, posyp parmezanem.
Komentarze