Makaron z klopsikami i surową cukinią
4 porcje
20 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Makaron z klopsikami i surową cukinią
Makaron z klopsikami i surową cukinią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis jest szybki, więc wykonanie możesz zacząć od nastawienia wody na makaron.
Przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój cukinię na cienkie i długie wstążki, posól je i odstaw na bok, żeby zmiękły.
Zaraz po tym przygotuj szybkie klopsiki. Do zmielonego mięsa dodaj sól, pieprz, trochę suszonych ziół i posiekany drobno ząbek czosnku.
Uformuj dłońmi małe kuleczki i usmaż w niedużej ilości tłuszczu na złoto-brązowy kolor, na rozgrzanej mocno patelni.
Gotowe klopsiki wyłóż z patelni i od razu dodaj na nią posiekany ząbek czosnku, pokrojone na duże kawałki pomidory, sól, pieprz i odrobinę oliwy.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Całość podsmaż krótko na dużej mocy płyty grzewczej, aby pomidory nieco zmiękły i się podgrzały.
Następnie na patelnię wrzuć ugotowany makaron, dodaj klopsiki i cukinię.
Zamieszaj całość delikatnie i od razu podawaj.
Komentarze