Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaron z pomidorami suszonymi i rukolą

Makaron z pomidorami suszonymi i rukolą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki makaron we włoskim stylu

Składniki

180 g makaron spaghetti lub bavette
6 szt. ząbki czosnku
8 szt. pomidory suszone
60 g rukola
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta świeżo mielony pieprz
1 szczypta sól morska
1 szczypta tarty parmezan

Opis wykonania

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy całe ząbki czosnku. Jeśli ząbki są duże można przekroić na pół lub na mniejsze kawałki. Pomidory suszone kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Z liści rukoli obrywamy ogonki, a następnie same liście lekko kroimy. Gdy makaron jest już gotowy, a czosnek i pomidory podsmażone na patelnię wrzucamy pokrojoną rukolę. Smażymy około minuty, a następnie dodajemy odcedzony makaron. Całość dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, solą i tartym parmezanem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych