Makaron ze szpinakiem i serem feta
6 porcje
60 min
Łatwe
3.67 (Ilość ocen: 3)
Bardzo szybkie, proste i pożywne danie obiadowe. Nawet dzieci lubią makaron ze szpinakiem.
Składniki
50 dkg makaron Tagliatelle
50 dkg szpinak świeży
1 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pokrojony szpinak. Mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, i smażymy aż woda ze szpinaku odparuje. Gotujemy makaron tagliatelle w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy razem ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze i posypujemy serem feta pokrojonym w kostkę.
Komentarze