Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo szybkie, proste i pożywne danie obiadowe. Nawet dzieci lubią makaron ze szpinakiem.

Składniki

50 dkg makaron Tagliatelle
50 dkg szpinak świeży
1 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Opis wykonania

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pokrojony szpinak. Mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, i smażymy aż woda ze szpinaku odparuje. Gotujemy makaron tagliatelle w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy razem ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze i posypujemy serem feta pokrojonym w kostkę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Szybkie danie z tego co zawsze mam pod ręką. Czasem feta, czasem gorgonzola albo parmezan, ale zawsze szybkie i smaczne.
Radosław
Ja fetę zastąpiłem buratą
Radosław
Wyszło super
Dariaa509
Dodałam inny ser ale wyszło super
zielone_obloczki
Przepyszny makaron. Prosty w wykonaniu 😊
olesia
Makaron to podstawa w mojej kuchni, a z tymi dodatkami to mistrzostwo świata.
Ewusia1222
Jeszcze tylko feta i będzie pysznie:)