Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaronowe placuszki z krewetkami i awokado

Makaronowe placuszki z krewetkami i awokado
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaronowe placuszki z krewetkami i wstążkami z awokado to uczta zarówno dla smaku jak i oczu :)

Składniki

100 g ugotowany makaron
1 szt. jajko
3 łyżka mąka pszenna
1 szt. cebula
czosnek
450 g krewetki
1 szt. awokado
2 łyżka jogurt naturalny
1,5 łyżka majonez
1 szczypta koperek, sól, pieprz

Opis wykonania

1. Makaron gotujemy aldente po czym odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami: jajko, mąka pszenna, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, a finalnie doprawiamy solą i pieprzem. 2.Na rozgrzanej patelni formujemy małe, niezbyt grube placuszki i smażymy do uzyskania złocstego koloru 3. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i koperku 4. Przy pomocy obieraczki do warzyw tworzymy wstążki z uprzednio schłodonego w lodówce awokado (ok 25minut) 5. Usmażony placek odsączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu po czym polewamy go odrobiną sosu czonskowego, na którym układamy wstążki z awokado, a następnie układamy krewetki. 6. Całość opcjonalnie podajemy z limonką Całe danie najwygodniej podać z krewetkami pozbawionymi ogonków :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych