

Makaronowe placuszki z krewetkami i wstążkami z awokado to uczta zarówno dla smaku jak i oczu :)
1. Makaron gotujemy aldente po czym odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami: jajko, mąka pszenna, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, a finalnie doprawiamy solą i pieprzem. 2.Na rozgrzanej patelni formujemy małe, niezbyt grube placuszki i smażymy do uzyskania złocstego koloru 3. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i koperku 4. Przy pomocy obieraczki do warzyw tworzymy wstążki z uprzednio schłodonego w lodówce awokado (ok 25minut) 5. Usmażony placek odsączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu po czym polewamy go odrobiną sosu czonskowego, na którym układamy wstążki z awokado, a następnie układamy krewetki. 6. Całość opcjonalnie podajemy z limonką Całe danie najwygodniej podać z krewetkami pozbawionymi ogonków :)