Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Marynowana karkówka z grilla

Opis wykonania

Grillowane mięso jest niezwykle delikatne i soczyste, a marynowanie nadaje mu wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku.

Marynowanie wyciąga i uwydatnia smak mięsa, który następnie zyskuje na intensywności dzięki powolnemu grillowaniu.

Opis przygotowania:

  1. Karkówkę pokrój na plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
  2. Z pozostałych składników przygotuj marynatę do mięsa.
  3. Mięso włóż do miski, zalej marynatą, lekko wymasuj, a następnie odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  4. Mięso grilluj przez około 15 minut z każdej strony.

TIP:

  • Delikatne rozbicie mięsa sprawi, że przejmie ono więcej smaków z marynaty i będzie delikatniejsze po ugrillowaniu.