Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowane mięso jest niezwykle delikatne i soczyste, a marynowanie nadaje mu wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku.

Składniki

1 kg karkówki wieprzowej
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy
1 łyżka oregano
½ łyżki wędzonej papryki
2-3 ząbki czosnku
1 łyżeczka ziaren gorczycy
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka miodu
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Marynowanie wyciąga i uwydatnia smak mięsa, który następnie zyskuje na intensywności dzięki powolnemu grillowaniu.

Opis przygotowania:

  1. Karkówkę pokrój na plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
  2. Z pozostałych składników przygotuj marynatę do mięsa.
  3. Mięso włóż do miski, zalej marynatą, lekko wymasuj, a następnie odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  4. Mięso grilluj przez około 15 minut z każdej strony.

TIP:

  • Delikatne rozbicie mięsa sprawi, że przejmie ono więcej smaków z marynaty i będzie delikatniejsze po ugrillowaniu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych