Marynowana karkówka z grilla
 
                                            6 porcji
Łatwe
                    Grillowane mięso jest niezwykle delikatne i soczyste, a marynowanie nadaje mu wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku.
                
                Składniki
1 kg karkówki wieprzowej
                                                            4 łyżki oliwy z oliwek
                                                            2 łyżki ketchupu
                                                            1 łyżka musztardy
                                                            1 łyżka oregano
                                                            ½ łyżki wędzonej papryki
                                                            2-3 ząbki czosnku
                                                            1 łyżeczka ziaren gorczycy
                                                            1 łyżeczka majeranku
                                                            1 łyżeczka miodu
                                                            Sól i pieprz do smaku
                                                    Marynowana karkówka z grilla
Marynowana karkówka z grilla
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marynowanie wyciąga i uwydatnia smak mięsa, który następnie zyskuje na intensywności dzięki powolnemu grillowaniu.
Opis przygotowania:
- Karkówkę pokrój na plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
- Z pozostałych składników przygotuj marynatę do mięsa.
- Mięso włóż do miski, zalej marynatą, lekko wymasuj, a następnie odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
- Mięso grilluj przez około 15 minut z każdej strony.
TIP:
- Delikatne rozbicie mięsa sprawi, że przejmie ono więcej smaków z marynaty i będzie delikatniejsze po ugrillowaniu.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze