Marynowana rzodkiewka
                                            2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 3)
                    Dzięki blenderowi z końcówką próżniową marynowanie nabiera nowego wymiaru smaku. Spróbuj marynowanej rzodkiewki!
                
                Składniki
                                                  1  pęczek  -  rzodkiewek   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  0,5  pęczka  -  koperku   świeżego
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                    -  oliwa z oliwek   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                    -  sól do smaku   
                                        
                                    
                                                            Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
                                na 1 porcję
                            Wartość energetyczna
                                102 kcal
                            Tłuszcz
                                10.1 g
                            Węglowodany
                                1.4 g
                            Błonnik
                                0.9 g
                            Białko
                                1.8 g
                            Sól
                                1.5 g
                            Marynowana rzodkiewka
Marynowana rzodkiewka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rzodkiewki pokrój w cienkie krążki, koperek drobno posiekaj.
Przełóż do miski, dodaj oliwy z oliwek, soli do smaku, wymieszaj.
Rzodkiewki przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij.
Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza.
Odstaw na 30 minut do marynowania.
                            
Komentarze