Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Dzięki blenderowi z końcówką próżniową marynowanie nabiera nowego wymiaru smaku. Spróbuj marynowanej rzodkiewki!

Składniki

1 pęczek - rzodkiewek
0,5 pęczka - koperku świeżego
- oliwa z oliwek
- sól do smaku

Opis wykonania

1

Rzodkiewki pokrój w cienkie krążki, koperek drobno posiekaj.

Przełóż do miski, dodaj oliwy z oliwek, soli do smaku, wymieszaj.

2

Rzodkiewki przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij.

Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza.

3

Odstaw na 30 minut do marynowania.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Ja dodaje jeszcze kroplę octu jabłkowego Polecam wszystkim którzy nie próbowali takiej wersji rzodkiewki Inny wymiar smaku
MiszelPiszel
Rewelacja! Zupełnie nową odsłona rzodkiewki.
Sylwucha
Bałam się tego przepisu, jednocześnie mnie intrygował. Zrobiłam. Wspaniały dodatek do obiadu zostaje ze mną