


Krewetki marynowane w mleczku kokosowym i sosem sojowym, z warzywami i chińskim makaronem jajecznym.
Krewetki oczyścić pod bieżącą wodą i osuszyć. Cukinię, marchew i paprykę pokroić na cienkie paseczki. Chili posiekać bardzo drobno. Usunąć pestki z pomidorów i drobno pokroić. Włożyć krewetki i warzywa do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Imbir obrać i zetrzeć. Ząbek czosnku drobno posiekać. Wymieszać olej, imbir, czosnek, skórkę i sok z limonki, przyprawy, mleko kokosowe i sos sojowy. Marynatę doprawić solą i wymieszać z krewetkami i warzywami. Przykryć i marynować przez godzinę w lodówce. Wielokrotnie zamieszać. Następnie gotować na parze według przepisu. W międzyczasie ugotować makaron al dente zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Odlać i wyłożyć na podgrzane talerze lub miski. Mieszankę z krewetkami wykładać na makaron. Przybrać kolendrą i natychmiast podawać. Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze w 100⁰C, 8-10 minut.