Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Marynowane tofu

Opis wykonania

Tofu to niezastąpiony składnik w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Ma delikatny, ledwo wyczuwalny smak. Po odpowiedniej obróbce termicznej i zamarynowaniu zyskuje charakter. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować orientalną marynatę do tofu.

Marynowane tofu - krok 1

Tofu odsącz dokładnie z zalewy i pokrój na mniejsze części  – 2–3 cm kostkę.

Marynowane tofu - krok 2

W pojemniku blendera umieść sos sojowy, olej sezamowy, obrany korzeń imbiru i ząbki czosnku. Wszystko zmiksuj, aż uzyskasz jednolitą emulsję.

Marynowane tofu - krok 3

Pokrojone tofu umieść w misce i dodaj marynatę. Wymieszaj.

Całość odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

Bosch do kuchni