Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mini burgery z domowymi bułkami, wołowiną, piklami z czerwonej cebuli, pomidorem i sosem.

Składniki

340 g Mąka
50 g Masło
1 szt. Jajko
16 g Drożdże
25 g Cukier
75 ml Mleko
75 ml Woda
7 g Sól
1 kg Wołowina
10 ml Sos worcestershire
200 g Czerwona cebula pikle
3 szt. Pomidor malinowy
300 g Korniszony
100 g Majonez
100 g Jogurt grecki
50 g Musztarda francuska
1 szt. Sałata lodowa

Opis wykonania

Z drożdży i cukru i ciepłego mleka zrobić zaczyn Po ok 30 min zaczyn połączyć z resztą składników z wyjątkiem soli. Wyrabiać ciasto w mikserze ok 30 min. Na koniec dodać sól. Bułki uformować,posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać sezamem lub czarnuszką. Piec 170 stopni 9 min. I 190 stopni 7 min. Wołowinę zmielić, przyprawić solą, pieprzem i sosem worcesterchire. Uformować burgery. Smażyć na patelni po ok3-4 min z każdej strony. Bułkę przekroić, posmarować masłem klarowanym i przypiec na patelni. Zmieszać majonez z jogurtem i musztardą. Nałożyć sos na bułkę, salate lodową, burgera, pikle z czerwonej cebuli, pomidora i korniszona. Drugą połowę bułki posmarować sosem i gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Bacardi
Jest trochę pracy, ale efekt wow i smak rekompensują :)
fiziowaaa
Super, mini burgery idealnie pasują jako przekąska na imprezę