Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mini burgery

Opis wykonania

Mini burgery z domowymi bułkami, wołowiną, piklami z czerwonej cebuli, pomidorem i sosem.

baner reklamowy maszynki do mielenia Z drożdży i cukru i ciepłego mleka zrobić zaczyn Po ok 30 min zaczyn połączyć z resztą składników z wyjątkiem soli. Wyrabiać ciasto w mikserze ok 30 min. Na koniec dodać sól. Bułki uformować,posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać sezamem lub czarnuszką. Piec 170 stopni 9 min. I 190 stopni 7 min. Wołowinę zmielić, przyprawić solą, pieprzem i sosem worcesterchire. Uformować burgery. Smażyć na patelni po ok3-4 min z każdej strony. Bułkę przekroić, posmarować masłem klarowanym i przypiec na patelni. Zmieszać majonez z jogurtem i musztardą. Nałożyć sos na bułkę, salate lodową, burgera, pikle z czerwonej cebuli, pomidora i korniszona. Drugą połowę bułki posmarować sosem i gotowe.