Nic nie smakuje podczas meczu tak, jak solidny, wołowy burger.
Sos
W miseczce wymieszaj sok z cytryny, chrzan ,majonez i dopraw solą i pieprzem
Wołowina
- Do mięsa mielonego dodaj: bulion drobiowy, pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek, sól, pieprz.
- Wymieszaj wszystko na jednolita masę i uformuj 5 burgerów po 100 g każdy.
- Mięso smaż na rozgrzanej patelni lub grillu przez około 5 minut z każdej strony.
- Podczas obracania burgerów na patelni dodaj boczniaki. Te grzybki nie wymagają długiego smażenia więc 3 minuty na pewno im wystarczy.
- W międzyczasie włóż przekrojone bułki do piekarnika, ustaw funkcję grillowania. Poczekaj aż bułki lekko się przyrumienią i zagrzeją.
- Spód naszego burgera posmaruj sosem chrzanowym, następnie połóż mięso, kilka plasterków czerwonej cebulki podsmażone boczniaki, garść rukoli i polej sosem chrzanowym.
Gwarantuje że wszyscy kibice będą zadowoleni!