Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery wołowe z serem pleśniowym

Opis wykonania

Nic nie smakuje podczas meczu tak, jak solidny, wołowy burger.

Sos



W miseczce wymieszaj sok z cytryny, chrzan ,majonez i dopraw solą i pieprzem



Wołowina



  1. Do mięsa mielonego dodaj: bulion drobiowy, pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek, sól, pieprz.

  2. Wymieszaj wszystko na jednolita masę i uformuj 5 burgerów po 100 g każdy.

  3. Mięso smaż na rozgrzanej patelni lub grillu przez około 5 minut z każdej strony.

  4. Podczas obracania burgerów na patelni dodaj boczniaki. Te grzybki nie wymagają długiego smażenia więc 3 minuty na pewno im wystarczy.

  5. W międzyczasie włóż przekrojone bułki do piekarnika, ustaw funkcję grillowania. Poczekaj aż bułki lekko się przyrumienią i zagrzeją.

  6. Spód naszego burgera posmaruj sosem chrzanowym, następnie połóż mięso, kilka plasterków czerwonej cebulki podsmażone boczniaki, garść rukoli i polej sosem chrzanowym.

Gwarantuje że wszyscy kibice będą zadowoleni!