Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mule w winie

Opis wykonania

Mule duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli i natki pietruszki to tzw. mule po marynarsku. Danie znane i lubiane na całym świecie.

Mule w winie - krok 1

Mule oczyść - płucz pod bieżącą zimną wodą i osusz. Pozostaw tylko te zamknięte – otwarte małże wyrzuć.

Mule w winie - krok 2

Na dużej patelni rozpuść masło. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę.

Wlej białe wino i doprowadź do wrzenia. Natkę pietruszki umyj, posiekaj i dorzuć na patelnię.

 

Mule w winie - krok 3

Dodaj mule i duś pod przykryciem przez ok. 5-6 minut na dużym ogniu.

Mule w winie - krok 4

Mule zestaw z ognia. Zamknięte muszle wyrzuć. Posyp posiekaną natką pietruszki.