Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Mule duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli i natki pietruszki to tzw. mule po marynarsku. Danie znane i lubiane na całym świecie.

Składniki

1 kg świeżych muli
1 cebula
125 ml wytrawnego białego wina
pęczek natki pietruszki
2 łyżki masła

Opis wykonania

1

Mule oczyść – płucz pod bieżącą zimną wodą i osusz. Pozostaw tylko te zamknięte – otwarte małże wyrzuć.

2

Na płycie grzewczej ustaw dużą patelnię i rozpuść masło. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę.

Wlej białe wino i doprowadź do wrzenia. Natkę pietruszki umyj, posiekaj i dorzuć na patelnię.

 

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj mule i duś pod przykryciem przez ok. 5–6 minut na dużej mocy palnika.

4

Mule zestaw z ognia. Zamknięte muszle wyrzuć. Posyp posiekaną natką pietruszki. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonale danie 🔥lubię jak jest dużo sosu, wtedy można sobie go "wybierać" już pustymi muszelkami. Bajka🙂