Mule w winie
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Mule w winie
Mule w winie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mule oczyść – płucz pod bieżącą zimną wodą i osusz. Pozostaw tylko te zamknięte – otwarte małże wyrzuć.
Na płycie grzewczej ustaw dużą patelnię i rozpuść masło. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę.
Wlej białe wino i doprowadź do wrzenia. Natkę pietruszki umyj, posiekaj i dorzuć na patelnię.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Dodaj mule i duś pod przykryciem przez ok. 5–6 minut na dużej mocy palnika.
Mule zestaw z ognia. Zamknięte muszle wyrzuć. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze