Mule w winie
![Mule w winie](https://akademiasmaku.pl/storage/7699/conversions/mule-w-winie-4874-single.webp)
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Mule w winie
Mule w winie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9499/conversions/gVEOP2difrkBoH-thumb.webp)
Mule oczyść – płucz pod bieżącą zimną wodą i osusz. Pozostaw tylko te zamknięte – otwarte małże wyrzuć.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9500/conversions/EVvfXteCYEF026-thumb.webp)
Na płycie grzewczej ustaw dużą patelnię i rozpuść masło. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę.
Wlej białe wino i doprowadź do wrzenia. Natkę pietruszki umyj, posiekaj i dorzuć na patelnię.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9501/conversions/pwKhBDy7qfNcVq-thumb.webp)
Dodaj mule i duś pod przykryciem przez ok. 5–6 minut na dużej mocy palnika.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9502/conversions/fSaeFQQC4WwSqU-thumb.webp)
Mule zestaw z ognia. Zamknięte muszle wyrzuć. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze