Naleśnik pełnoziarnisty z tuńczykiem
1 porcje
20 min
Łatwe
Zdrowy, smaczny i prosty w przygotowaniu naleśnik z tuńczykiem - polecany na diecie, ale również jako urozmaicenie codziennych przepisów!
Składniki
2 łyżka mąka pełnoziarnista
100 ml mleko 2,0% tłuszczu
1 szt. jajko
1 łyżeczka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka sos keczup
1 garść szpinak
1 łyżka tuńczyk w wodzie
1/4 szt. papryka żółta
2 szt. ogórek kiszony
1 szczypta sól
Naleśnik pełnoziarnisty z tuńczykiem
Naleśnik pełnoziarnisty z tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Mąkę pełnoziarnistą rozrobić z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli na gładką masę i wylać na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Smażyć obustronnie.
2. Zdjąć z patelni, wierzch naleśnika posmarować keczupem, po czym ułożyć liście szpinaku, kawałki tuńczyka, plastry papryki i ogórka kiszonego.
3. Złożyć naleśnika na pół i delektować się smakiem.
Smacznego!
Komentarze