Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Naleśnik pełnoziarnisty z tuńczykiem

Naleśnik pełnoziarnisty z tuńczykiem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy, smaczny i prosty w przygotowaniu naleśnik z tuńczykiem - polecany na diecie, ale również jako urozmaicenie codziennych przepisów!

Składniki

2 łyżka mąka pełnoziarnista
100 ml mleko 2,0% tłuszczu
1 szt. jajko
1 łyżeczka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka sos keczup
1 garść szpinak
1 łyżka tuńczyk w wodzie
1/4 szt. papryka żółta
2 szt. ogórek kiszony
1 szczypta sól

Opis wykonania

1. Mąkę pełnoziarnistą rozrobić z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli na gładką masę i wylać na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Smażyć obustronnie. 2. Zdjąć z patelni, wierzch naleśnika posmarować keczupem, po czym ułożyć liście szpinaku, kawałki tuńczyka, plastry papryki i ogórka kiszonego. 3. Złożyć naleśnika na pół i delektować się smakiem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super przepis
Radosław
Polecam serdecznie