Naleśniki z palonym masłem i owocami
![Naleśniki z palonym masłem i owocami](https://akademiasmaku.pl/storage/8013/conversions/nalesniki-z-palonym-maslem-i-owocami-5205-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Naleśniki z palonym masłem i owocami
Naleśniki z palonym masłem i owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10558/conversions/CETTlqjo9Zqf59-thumb.webp)
Przygotowanie:
Do misy robota kuchennego dodaj: mąkę, mleko, jajka, cukier oraz wystudzone palone masło. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej masy.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10559/conversions/OJMwjDjq4ptAQR-thumb.webp)
Naleśniki smaż na gorącej patelni, użyj sensora smażenia PerfectFry, ok. 2 minuty z jednej strony, a po przekręceniu jeszcze przez ok. 1 minutę.
Porada
Obawiasz się, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10560/conversions/41N2niwHvJaDaA-thumb.webp)
Podanie:
Naleśniki polej syropem klonowym, udekoruj owocami i listkami mięty.
Komentarze