Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki z palonym masłem i owocami

Naleśniki z palonym masłem i owocami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

500 ml mleka 3,2%
2 jajka
2 żółtka
200 g mąki pszennej
70 g palonego masła
30 g cukru
owoce sezonowe
syrop klonowy
listki mięty

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie:

Do misy robota kuchennego dodaj: mąkę, mleko, jajka, cukier oraz wystudzone palone masło. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Naleśniki smaż na gorącej patelni, użyj sensora smażenia PerfectFry, ok. 2 minuty z jednej strony, a po przekręceniu jeszcze przez ok. 1 minutę.

Porada

Obawiasz się, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Podanie:

Naleśniki polej syropem klonowym, udekoruj owocami i listkami mięty.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Polecam zrobić każdemu!
Monka
Kto nie kocha naleśników