Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Naleśniki ze szpinakiem, ricottą i z sosem śmietanowo- kurkowym na grillowanej piersi kurczaka wg Michała Leśniewskiego

Opis wykonania

Proste i smaczne danie obiadowe będzie idealną dawką energii po ciężkim dniu.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Przygotowanie naleśników:

  1. Mąkę, mleko, 2 jajka, olej, sól i wodę zmiksuj ze sobą na jednolitą masę.
  2. Z przygotowanego ciasta smaż na rozgrzanej patelni naleśniki.

Przygotowanie szpinaku:

  1. Na oleju podsmaż cebulkę ze szpinakiem, dodaj siekany szpinak.
  2. Gdy szpinak będzie podsmażony dodaj do niego ricottę oraz parmezan.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanie kurek:

  1. Grzyby podsmaż na maśle, dodaj łyżkę śmietany i pokrojony koperek.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanie piersi kurczaka:

  1. Kurczaka zamarynuj na w oliwie z oliwek.
  2. Oprósz solą pieprzem, dodaj czosnek.
  3. Po około 30 miutach marynowania wyciągnij kurczaka z naczynia i podsmaż delikatnie na patelni.
  4. Podsmażonego kurczaka włóż do piekarnika na 10-12 minut ,
  5. Po wyjęciu mięso pokrój w plasterki i połóż na talerzu obok naleśników.