Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Lato to sezon na pyszne owoce. To także czas przygotowania wszelkich przetworów oraz nalewek. W Akademii Smaku proponuję przepis na nalewkę z jeżyn, która ma wiele cennych właściwości leczniczych.

Składniki

1,5 kg jeżyn
1 kg cukru
1 l spirytusu

Opis wykonania

1

Jeżyny oczyść i przetrzyj przez sito. Umieść w dużym słoiku. Dodaj do nich cukier i wymieszaj. Przykryj gazą i pozostaw w ciepłym miejscu na dwa dni.

2

Po dwóch dniach wlej spirytus. Wymieszaj.

3

Po tygodniu zlej nalewkę (przecedź przez sito wyłożone gazą).

Rozlej do butelek i zakorkuj. Odstaw na pół roku.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych