Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajko na miękko w maślanej otoczce awokado i chrupkiej skorupce z wędzonej szynki

Składniki

Jajko
Awokado
Szynka wędzona/boczek
Olej kokosowy nierafinowany
Pieprz czarny
Ogórki kiszone

Opis wykonania

1. Jajko gotuję na miękko ok 3.5 min. 2. Awokado przekrajam na pół, pozbawiam pestki i obieram ze skórki (można trochę wydrążyć większy otwór:)) 3. Ugotowane jajko obieram ze skorupki i umieszczam w awokado. 4. Obkręcam w plastrach awokado i wrzucam na patelnię z roztopionym olejem, żeby podsmażyć z każdej strony.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych