Omelette du fromage
2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Omelette du fromage
Omelette du fromage
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku.
Ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na patelnię wlej masę jajeczną.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp startym żółtym serem i pokruszonym serem pleśniowym. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.
Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp go startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze