Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Puszysty, serowy i bardzo sycący omlet. Omlet jest szybki i prosty do wykonania, dlatego to idealna opcja na śniadanie.

Składniki

2 szt. - jajek
100 g - startego sera żółtego np. parmezanu
50 g - sera pleśniowego
1 łyżka - masła (najlepiej klarowanego)
2 łyżki - szczypiorku posiekanego
- sól do smaku

Opis wykonania

Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku.

Ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.

​Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. 

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Na patelnię wlej masę jajeczną. 

Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp startym żółtym serem i pokruszonym serem pleśniowym. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.

Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp go startym serem i posiekanym szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Malgorzata Kucharska
Uwielbiam! Często robię w formie gofrów - wychodzi przepyszne.