Omelette du fromage
![Omelette du fromage](https://akademiasmaku.pl/storage/7738/conversions/omelette-du-fromage-4913-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Omelette du fromage
Omelette du fromage
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9629/conversions/lKZB1Q1EhAZB7B-thumb.webp)
Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9630/conversions/qK4XGBmJOSk4Xt-thumb.webp)
Ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9631/conversions/3WaVRL968chMcQ-thumb.webp)
Na patelnię wlej masę jajeczną.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp startym żółtym serem i pokruszonym serem pleśniowym. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9632/conversions/F7DffX188V2zWE-thumb.webp)
Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp go startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze