Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omelette du fromage

Opis wykonania

Puszysty, serowy i bardzo sycący omlet. Omlet jest szybki i prosty do wykonania, dlatego to idealna opcja na śniadanie.

Omelette du fromage - krok 1

Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku.

Omelette du fromage - krok 2

Ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.

​Rozgrzej patelnię, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. 

Omelette du fromage - krok 3

Na patelnię wlej masę jajeczną. 

Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp startym żółtym serem i pokruszonym serem pleśniowym. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.

Omelette du fromage - krok 4

Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp go startym serem i posiekanym szczypiorkiem.