Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Puszysty, serowy i bardzo sycący omlet. Omlet jest szybki i prosty do wykonania, dlatego to idealna opcja na śniadanie.

Składniki

2 szt. - jajek
100 g - startego sera żółtego np. parmezanu
50 g - sera pleśniowego
1 łyżka - masła (najlepiej klarowanego)
2 łyżki - szczypiorku posiekanego
- sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
439 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
0.7 g
Błonnik
33 g
Białko
0.1 g
Sól
4 g

Opis wykonania

1

Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku.

2

Ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.

​Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. 

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Na patelnię wlej masę jajeczną. 

Gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp startym żółtym serem i pokruszonym serem pleśniowym. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie.

4

Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp go startym serem i posiekanym szczypiorkiem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Malgorzata Kucharska
Uwielbiam! Często robię w formie gofrów - wychodzi przepyszne.