Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Omlet z pomidorami i mozzarellą

Omlet z pomidorami i mozzarellą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Omlet to doskonała propozycja śniadaniowa, jest pożywny i dostarcza energii na długi czas. Dzisiejsza propozycja to pyszny omlet z pomidorami i mozzarellą.

Składniki

3 szt. - jajek
1 szt. - pomidora lub kilka małych pomidorków koktajlowych
0,5 szt. - mozzarelli
- listki bazylii
- sól
- oliwa do smażenia

Opis wykonania

1

Jajka wbij do miski i dobrze wymieszaj.

2

Masę wylej na patelnię i smaż na płycie grzewczej. Kawałki pomidora i plastry mozzarelli ułóż na wierzchu.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Poczekaj do całkowitego ścięcia masy jajecznej. Udekoruj świeżą bazylią.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Malgorzata Kucharska
Uwielbiam takie śniadanie w wersji z serem pleśniowym...
KatarzynaCh
W stylu włoskim. Bardzo smaczny.
Skaczacaowca
Niestety nie miałam bazylii ale ze szczypiorkiem też smacznie wyszło
Marta
Pyszne i sycące śniadanie.
Natalia Kowalska
Niesamowicie proste, a jakie smaczne.
Natalia Kowalska
Prezentuje się znakomicie na talerzu. Wyszedł mi troszkę suchy, dobrze mieć co tego jakieś pesto.