Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyka kuchni japońskiej w wykonaniu Julii Bernard

Składniki

3 szt. Jajko
1 łyżka Olej ryżowy
100 g Ryż
1 szt. Marchew
1 szt. Czerwona papryka
1 szt. Cebula
1 łyżka Ketchup
50 ml Sos sojowy

Opis wykonania

  1. W garnku ugotuj ryż.
  2. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki na „farsz”: pokrój marchewkę, paprykę, cebulę.
  3. PS. Marchewkę możesz trochę podgotować, żeby nie była twarda.
  4. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulkę.
  5. Dodaj pozostałe składniki oraz ketchup i wszystko wymieszaj.
  6. Zdejmij z patelni.
  7. Rozbij 3 jajka do szklanki i zmiksuj je przy pomocy blendera ręcznego.
  8. Z jajek usmaż omlet na cienkiej warstwie oleju, uważnie sprawdzając, żeby nie przywarł.
  9. Gdy już jest prawie gotowy na jedną stronę wrzuć „farsz” i delikatnie zamknij formując kształt pół księżyca.
  10. Podawaj np. z listkiem sałaty i pomidorkami cherry oraz sosem sojowym.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych