Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet z ryżem po japońsku

Opis wykonania

Klasyka kuchni japońskiej w wykonaniu Julii Bernard

  1. W garnku ugotuj ryż.
  2. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki na „farsz”: pokrój marchewkę, paprykę, cebulę.
  3. PS. Marchewkę możesz trochę podgotować, żeby nie była twarda.
  4. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulkę.
  5. Dodaj pozostałe składniki oraz ketchup i wszystko wymieszaj.
  6. Zdejmij z patelni.
  7. Rozbij 3 jajka do szklanki i zmiksuj je przy pomocy blendera ręcznego.
  8. Z jajek usmaż omlet na cienkiej warstwie oleju, uważnie sprawdzając, żeby nie przywarł.
  9. Gdy już jest prawie gotowy na jedną stronę wrzuć „farsz” i delikatnie zamknij formując kształt pół księżyca.
  10. Podawaj np. z listkiem sałaty i pomidorkami cherry oraz sosem sojowym.