40 min P0DT0H40M0S P0DT0H40M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Klasyka kuchni japońskiej w wykonaniu Julii Bernard W garnku ugotuj ryż. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki na „farsz”: pokrój marchewkę, paprykę, cebulę. PS. Marchewkę możesz trochę podgotować, żeby nie była twarda. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulkę. Dodaj pozostałe składniki oraz ketchup i wszystko wymieszaj. Zdejmij z patelni. Rozbij 3 jajka do szklanki i zmiksuj je przy pomocy blendera ręcznego. Z jajek usmaż omlet na cienkiej warstwie oleju, uważnie sprawdzając, żeby nie przywarł. Gdy już jest prawie gotowy na jedną stronę wrzuć „farsz” i delikatnie zamknij formując kształt pół księżyca. Podawaj np. z listkiem sałaty i pomidorkami cherry oraz sosem sojowym.