Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Orientalne curry z pęczakiem, cukinią i suszoną śliwką

Orientalne curry z pęczakiem, cukinią i suszoną śliwką
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Błyskawiczne, pełne aromatu, orientalne, wegetariańskie danie. Wspaniale smakuje od razu po przygotowaniu, ale także odgrzewane.

Składniki

3/4 szklanka Kasza pęczak
1 szt. Cukinia
1 szt. Pomidory bez skórki - puszka
100 g Śliwki suszone
1 szt. Cebula duża
2 szt. Czosnek - ząbki
1/2 łyżeczka Ostra papryka chilli
1 łyżka Curry
1/2 łyżeczka Kminek cały
1 szt. Cynamon laska
Sól, pieprz do smaku
Natka pietruszki do dekoracji
3 szt. Olej rzepakowy

Opis wykonania

Ugotuj kaszę. Pokrój drobno cebulę i czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj przyprawy i podduś chwilę. Dodaj kaszę i mieszaj do czasu aż nabierze równomiernego koloru curry, dodaj laskę cynamonu, pokrojone pomidory z puszki, suszone śliwki i cukinię, duś pod przykryciem około 20 minut, aż cukinia zrobi się miękka. Podawaj w miseczce, jako "babeczka" lub foremny walec, udekoruj natką pietruszki bądź kolendrą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych