Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Owsianka z jabłkiem i przyprawami korzennymi

Owsianka z jabłkiem i przyprawami korzennymi
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Owsianka to zdrowy i smaczny posiłek na rozpoczęcie dnia. Dodaje energii na długie godziny, a przy tym niesie ze sobą nieograniczone możliwości urozmaicania ulubionymi dodatkami. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować owsiankę z jabłkiem, orzechami i aromatycznymi przyprawami.

Składniki

1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1 jabłko
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 szklanki lekko rozdrobnionych orzechów włoskich, laskowych, migdałów
1 łyżka miodu lub syropu klonowego
Szczypta soli

Opis wykonania

Jabłko umyj. Połowę jabłka pokrój w plasterki. Pozostałą część obierz i zetrzyj na tarce o większych oczkach.

Do garnka dodaj płatki owsiane. Wlej wodę oraz mleko. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc płyty grzewczej i dodaj porcję startego jabłka, cynamon, szczyptę soli do smaku. Owsiankę gotuj na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje.

Porada

Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!

Bosh Logo
Bosh

Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj pokrojone jabłko, miód lub syrop klonowy oraz pokruszone orzechy i migdały.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
KatarzynaCh
Wyszło pyszne!
KatarzynaCh
Bardzo treściwe śniadanie