Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio
3 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio
Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka z gotującą się wodą dosypujemy sól i kapkę oliwy z oliwek, następnie wrzucamy makaron, starając się nie złamać. Pod wpływem gorącej wody zmięknie, a wtedy wystające części makaronu delikatnie staramy się zamoczyć w wodzie. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W zależności od grubości makaronu czas gotowania waha się od 10 do 20 minut.
Kiedy makaron się gotuje, przyrządzamy passatę.
Przygotowanie passaty:
Pomidor sparzamy w ciepłej wodzie i obieramy ze skórki. Następnie wrzucamy do blendera i miksujemy. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciskamy czosnek. Następnie dolewamy wcześniej przygotowaną passatę, dodajemy przyprawy.
Makaron odcedzamy, nakładamy jeszcze ciepły na talerz, polewamy passatą i ozdabiamy listkami bazylii.
Komentarze