Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio

Pablo Spaghetto Klaudii Halejcio
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

- 1 paczka makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek bądź masła klarowanego
- 1 cebula
- listki świeżej bazyli
- 6 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- zielone zioła

Opis wykonania

Do garnka z gotującą się wodą dosypujemy sól i kapkę oliwy z oliwek, następnie wrzucamy makaron, starając się nie złamać. Pod wpływem gorącej wody zmięknie, a wtedy wystające części makaronu delikatnie staramy się zamoczyć w wodzie. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W zależności od grubości makaronu czas gotowania waha się od 10 do 20 minut.
Kiedy makaron się gotuje, przyrządzamy passatę.

Przygotowanie passaty:
Pomidor sparzamy w ciepłej wodzie i obieramy ze skórki. Następnie wrzucamy do blendera i miksujemy. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciskamy czosnek. Następnie dolewamy wcześniej przygotowaną passatę, dodajemy przyprawy.
Makaron odcedzamy, nakładamy jeszcze ciepły na talerz, polewamy passatą i ozdabiamy listkami bazylii.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych