Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i zdrowe paluszki rybne w wersji domowej. Panierka do ryby okazuje się zbędna, dzięki czemu danie jest jeszcze zdrowsze i mniej tłuste.

Składniki

1 szt. polędwica z dorsza
1 garść szczypiorek
3 łyżeczka tymianek
3 szt. ząbek czosnku
1 szczypta pieprz czarny
1 łyżeczka bazylia
pol szklanka kaszka kukurydziana
3 łyżeczka siemię lniane
1 szt. jajko
2 łyżka olej kokosowy
2 łyżka olej lniany

Opis wykonania

Rrybkę- polędwiczkę z dorsza zmielilam w maszynce i przyprawilam: szczypiorkiem, tymiankiem, czosnkiem, odrobiną pieprzu, bazylią (mozna dac, co sie chce) do farszu dodałam mniejsze pół szklanki kaszki kukurydzianej, wymieszalam i odstawilam na 30 minut. przed smazeniem dodalam siemię lniane i jajko, wymieszalam i formowałam paluszki rybne. smazylam na rozgrzanej patelni z odrobina oleju kokosowego, z kazdej strony zeby ryba w srodku nie byla surowa na koniec polałam je olejem lnianym

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych