Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i zdrowe paluszki rybne w wersji domowej. Panierka do ryby okazuje się zbędna, dzięki czemu danie jest jeszcze zdrowsze i mniej tłuste.

Składniki

1 szt. polędwica z dorsza
1 garść szczypiorek
3 łyżeczka tymianek
3 szt. ząbek czosnku
1 szczypta pieprz czarny
1 łyżeczka bazylia
pol szklanka kaszka kukurydziana
3 łyżeczka siemię lniane
1 szt. jajko
2 łyżka olej kokosowy
2 łyżka olej lniany

Opis wykonania

Rrybkę- polędwiczkę z dorsza zmielilam w maszynce i przyprawilam: szczypiorkiem, tymiankiem, czosnkiem, odrobiną pieprzu, bazylią (mozna dac, co sie chce) do farszu dodałam mniejsze pół szklanki kaszki kukurydzianej, wymieszalam i odstawilam na 30 minut. przed smazeniem dodalam siemię lniane i jajko, wymieszalam i formowałam paluszki rybne. smazylam na rozgrzanej patelni z odrobina oleju kokosowego, z kazdej strony zeby ryba w srodku nie byla surowa na koniec polałam je olejem lnianym

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych