Paluszki rybne z dorsza
2 porcje
30 min
Łatwe
Pyszne i zdrowe paluszki rybne w wersji domowej. Panierka do ryby okazuje się zbędna, dzięki czemu danie jest jeszcze zdrowsze i mniej tłuste.
Składniki
1 szt. polędwica z dorsza
1 garść szczypiorek
3 łyżeczka tymianek
3 szt. ząbek czosnku
1 szczypta pieprz czarny
1 łyżeczka bazylia
pol szklanka kaszka kukurydziana
3 łyżeczka siemię lniane
1 szt. jajko
2 łyżka olej kokosowy
2 łyżka olej lniany
Paluszki rybne z dorsza
Paluszki rybne z dorsza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rrybkę- polędwiczkę z dorsza zmielilam w maszynce i przyprawilam: szczypiorkiem, tymiankiem, czosnkiem, odrobiną pieprzu, bazylią (mozna dac, co sie chce) do farszu dodałam mniejsze pół szklanki kaszki kukurydzianej, wymieszalam i odstawilam na 30 minut. przed smazeniem dodalam siemię lniane i jajko, wymieszalam i formowałam paluszki rybne. smazylam na rozgrzanej patelni z odrobina oleju kokosowego, z kazdej strony zeby ryba w srodku nie byla surowa na koniec polałam je olejem lnianym
Komentarze