Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pancakes z musem truskawkowym

Opis wykonania

Słodkie pancakes z musem truskawkowym nie tylko pięknie się prezentują. Przypomnij sobie słodki smak dzieciństwa i przygotuj je w swojej kuchni!

Pancakes z musem truskawkowym - krok 1

Truskawki umyj, obierz i zmiksuj na gładki mus przy pomocy blendera. Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z pomocą miksera

Jedną-trzecią porcji truskawek połącz bardzo delikatnie z ubitą śmiatną. Najlepiej sprawdzi się w tej czynności silikonowa szpatuła.

Mus śmietanowo-truskawkowy wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. Dzięki temu będzie miał lepszą konsystencję.

Pancakes z musem truskawkowym - krok 2

W misie robota kuchennego umieść mleko, jajka i roztopione masło. Całość zmiksuj na jednolitą masę.

Następnie dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, i całość jeszcze raz zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.

Pancakes z musem truskawkowym - krok 3

Placuszki smaż na maśle klarowanym, na mocno rozgrzanej patelni, po 1-2 minuty z każdej strony, do czasu aż nabiorą złoto-brązowego koloru.

Pancakes z musem truskawkowym - krok 4

Na lekko przestudzone, ale jeszcze ciepłe pancakesy nakładaj po dużej łyżce musu, na mus kolejne placki tak aby powstały mini-torciki.

Całość polej zmiskowanymi truskawkami, ozdób świeżymi owocami i oprósz cukrem pudrem.