Pancakes z musem truskawkowym
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pancakes z musem truskawkowym
Pancakes z musem truskawkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Truskawki umyj, obierz i zmiksuj na gładki mus przy pomocy blendera. Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z pomocą miksera.
1/3 porcji truskawek połącz bardzo delikatnie z ubitą śmietaną. Najlepiej sprawdzi się w tej czynności silikonowa szpatułka.
Mus śmietanowo-truskawkowy wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. Dzięki temu będzie miał lepszą konsystencję.
W misie robota kuchennego umieść mleko, jajka i roztopione masło. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
Następnie dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, i całość jeszcze raz zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
Na płycie grzewczej mocno rozgrzej patelnię z masłem klarowanym i smaż placuszki po 1–2 minuty z każdej strony, do czasu aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
Na lekko przestudzone, ale jeszcze ciepłe pancakesy nakładaj po dużej łyżce musu, na mus kolejne placki tak, aby powstały minitorciki.
Całość polej zmiskowanymi truskawkami, ozdób świeżymi owocami i oprósz cukrem pudrem.
Komentarze