Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Małe przepiórcze panierowane jajeczka to świetna przekąska na każde przyjęcie.

Składniki

10 szt. Jaja przepiórcze
1 szt. Jajo kurze do panierowania
Mąka
1 szt. Bułka tarta
Pieprz, sól, czerwona papryka
Miks sałat

Opis wykonania

Ugotuj na twardo jaja przepiórcze, ostudź i obierz. Przygotuj panier, roztrzep jajo i wymieszaj bułkę tartą z przyprawami. Każde z jajek obtocz najpierw w mące, następnie w jaju, następnie w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu do złocistego koloru. Podawaj na sałacie.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Jadłam je pierwszy raz. Bardzo ciekawy smak. Fajna alternatywa na wielkanocny stół.