Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Małe przepiórcze panierowane jajeczka to świetna przekąska na każde przyjęcie.

Składniki

10 szt. Jaja przepiórcze
1 szt. Jajo kurze do panierowania
Mąka
1 szt. Bułka tarta
Pieprz, sól, czerwona papryka
Miks sałat

Opis wykonania

Ugotuj na twardo jaja przepiórcze, ostudź i obierz. Przygotuj panier, roztrzep jajo i wymieszaj bułkę tartą z przyprawami. Każde z jajek obtocz najpierw w mące, następnie w jaju, następnie w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu do złocistego koloru. Podawaj na sałacie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Jadłam je pierwszy raz. Bardzo ciekawy smak. Fajna alternatywa na wielkanocny stół.