Papryki faszerowane szpinakiem
1 porcje
40 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Papryki faszerowane szpinakiem
Papryki faszerowane szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie W międzyczasie przygotowujemy szpinak: - czosnek podsmażamy z cebulką na łyżce oleju kokosowego, - dodajemy szpinak świeży lub mrożony - opcjonalnie można dodać niewielkiego pomidora do smaku - kolejno doprawiamy solą morską i pieprzem wedle uznania. Tak przygotowany szpinak mieszamy z ugotowaną, odcedzoną kaszą. Całość dokładnie mieszamy i takim szybkim sposobem mamy gotowy farsz i możemy przejść do przygotowania papryki. Paprykę dokładnie myjemy, przekrajmy na pół. Oczyszczamy z nasion, usuwamy białe błonki. Kolejno paprykę nadziewamy przygotowanym wcześniej farszem. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Podczas nagrzewania się piekarnika mamy czas na przygotowanie blachy. Ja wykładam ją folią aluminiową. Układamy papryki na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 20-25 min na środkowe piętro. Po wyjęciu papryk z piekarnika gorąco polecam delikatnie je ozdobić ( przykładowo pomidorkiem lub zieleniną). Gwarantuję, że wtedy zjada się je z jeszcze większym apetytem :) Zachęcam do przetestowania w swoich kuchniach Życzę smacznego:)
Komentarze