Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie nadaje się dla osób, które lubią jeść zdrowo i nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Szybkie danie idealne na obiad.

Składniki

0.5 szt. czosnek
0,5 szt. cebula
200 g szpinak
2 łyżeczka sól morska
2 szczypta pieprz świeżo mielony
0,5 szt. pomidor
1 szt. papryka
50 g kasza jaglana

Opis wykonania

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie W międzyczasie przygotowujemy szpinak: - czosnek podsmażamy z cebulką na łyżce oleju kokosowego, - dodajemy szpinak świeży lub mrożony - opcjonalnie można dodać niewielkiego pomidora do smaku - kolejno doprawiamy solą morską i pieprzem wedle uznania. Tak przygotowany szpinak mieszamy z ugotowaną, odcedzoną kaszą. Całość dokładnie mieszamy i takim szybkim sposobem mamy gotowy farsz i możemy przejść do przygotowania papryki. Paprykę dokładnie myjemy, przekrajmy na pół. Oczyszczamy z nasion, usuwamy białe błonki. Kolejno paprykę nadziewamy przygotowanym wcześniej farszem. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Podczas nagrzewania się piekarnika mamy czas na przygotowanie blachy. Ja wykładam ją folią aluminiową. Układamy papryki na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 20-25 min na środkowe piętro. Po wyjęciu papryk z piekarnika gorąco polecam delikatnie je ozdobić ( przykładowo pomidorkiem lub zieleniną). Gwarantuję, że wtedy zjada się je z jeszcze większym apetytem :) Zachęcam do przetestowania w swoich kuchniach Życzę smacznego:)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych