Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pasty zastępują mi mięso, kiełbasę i masło. Robi się je krótko pod warunkiem, że wpierw przygotuje się bazę, czyli warzywo. Można dnia poprzedniego.

Składniki

1 szklanka zielona soczewica
2 łyżka oliwa
1 łyżeczka zielona czubrica
1/2 łyżeczka kminek zmielony
1 szczypta sól himalajska
1 szczypta pieprz mielony
1/2 szt. zabek czosnku
6 szt. maca

Opis wykonania

Soczewicę zieloną przepłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po 30 minutach powinna być miękka. Odlać wodę, ostudzić. Tę czynność można wykonać dzień wcześniej. Do blendera włożyć soczewicę, oliwę, czosnek, pieprz, czubricę, kminek. Zmiksować na gładką masę. Jeśli jest niezbyt aksamitna, dolać oliwy. Popróbować. Można doprawić do smaku. Przełożyć do zamykanego naczynia i smarować hummusem macę. Użyć do przybrania listków sałaty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych