Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa i pożywna pasta z cieciorki i szpinaku.

Składniki

cieciorka konserwowa
szpinak
czosnek
sól, pieprz

Opis wykonania

Etap 1
Szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku granulowanego (lub 2-3 ząbki świeżego).
Etap 2
Cieciorkę moczymy całą noc i gotujemy około godziny. Lub używamy konserwowej. Około jednej szklanki ( w zależności który smak ma być dominujący).
Etap 3
Miksujemy cieciorkę, szpinak, dowolne przyprawy i olej na gładką masę. Jeżeli pasta będzie zbyt sucha należy dodać więcej oleju.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych