Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Mieszanka pieczonej cukinii, czosnku, oliwy z oliwek i kilku innych składników to sposób na szybkie przygotowanie pysznego smarowidła do kanapek.

Składniki

3 małe cukinie
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki kuminu
1 łyżka oliwy
Sok z 1/2 cytryny
Ostra papryka do smaku
Natka pietruszki
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Cukinie umyj, natnij skórkę nożem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez ok. 40 minut.

Z upieczonej cukinii wydrąż miąższ. Umieść w misce i odciśnij z nadmiaru wody.

2

Dodaj czosnek, natkę pietruszki, kumin, oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych