Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta z selera

Opis wykonania

Pasty warzywne są świetne jako składnik do kanapek dla osób, które chcą omijać mięso. Pełne smaku i aromatu z bardzo ciekawą teksturą.

Pasta z selera - krok 1

Selera obierz ze skóry, z jabłka usuń gniazda nasienne, całość pokrój w większą kostkę.

Na blasze ułóż na papier do pieczenia, pokrojonego selera i jabłko, dodaj rozgnieciony czosnek suszony tymianek, sól oraz polej oliwą z oliwek. Całość dobrze wymieszaj.

Pasta z selera - krok 2

Piecz w 180 stopniach przez 35-40 minut do lekkiego zarumienienia.

Po upieczeniu przestudź selera, a następnie przełóż do naczynia do blendowania.

Dodaj orzechy włoskie, całość blenduj do uzyskania jednolitej masy. ​

Pasta z selera - krok 3

Na koniec dodaj soli lub białego pieprzu.

 

Bosch do kuchni