Pasta z selera
![Pasta z selera](https://akademiasmaku.pl/storage/7942/conversions/pasta-z-selera-5129-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Pasta z selera
Pasta z selera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10346/conversions/liHImNa87Bwle4-thumb.webp)
Selera obierz ze skóry, z jabłka usuń gniazda nasienne, całość pokrój w większą kostkę.
Na blasze ułóż na papier do pieczenia, pokrojonego selera i jabłko, dodaj rozgnieciony czosnek suszony tymianek, sól oraz polej oliwą z oliwek. Całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10347/conversions/EfSzA2qsOeqKut-thumb.webp)
Piecz w 180 stopniach przez 35-40 minut do lekkiego zarumienienia.
Po upieczeniu przestudź selera, a następnie przełóż do naczynia do blendowania.
Dodaj orzechy włoskie, całość blenduj do uzyskania jednolitej masy.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10348/conversions/IgY44iQ1boOgdE-thumb.webp)
Na koniec dodaj soli lub białego pieprzu.
Komentarze