Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pasty warzywne są świetne jako składnik do kanapek dla osób, które chcą omijać mięso. Pełne smaku i aromatu z bardzo ciekawą teksturą.

Składniki

1 szt. - selera
2 szt. - jabłek
2 łyżki - oliwy z oliwek
2 ząbki - czosnku
1 łyżeczka - tymianku suszonego
2 łyżki - orzechów włoskich prażonych
- pieprz biały i sól do smaku

Opis wykonania

Krok 1

Selera obierz ze skóry, z jabłka usuń gniazda nasienne, całość pokrój w większą kostkę.

Na blasze ułóż na papier do pieczenia, pokrojonego selera i jabłko, dodaj rozgnieciony czosnek suszony tymianek, sól oraz polej oliwą z oliwek. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Piecz w 180 stopniach przez 35-40 minut do lekkiego zarumienienia.

Po upieczeniu przestudź selera, a następnie przełóż do naczynia do blendowania.

Dodaj orzechy włoskie, całość blenduj do uzyskania jednolitej masy. ​

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Na koniec dodaj soli lub białego pieprzu.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Bardzo smaczna pasta, polecam!
bsylvia
Ciekawa pasta, warto wypróbować. Polecam!