Pasztet z kaszy jaglanej
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pasztet z kaszy jaglanej
Pasztet z kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przede wszystkim pamiętaj, aby kaszę wypłukać przed gotowaniem (pozbędziesz się dzięki temu gorzkiego posmaku!). Po wypłukaniu, gotuj kaszę, aż wchłonie całą wodę. Odstaw do wystudzenia.
Ugotuj marchew, selera i pietruszkę. Po ostudzeniu, warzywa zetrzyj na tarce lub zblenduj.
Porada
Pasztet z kaszy jaglanej to doskonała alternatywa dla pasztetów mięsnych, których skład i pochodzenie budzi często wątpliwości. Doskonały dla wegetarian, idealny dla osób pracujących nad masą mięśniową, a także uczulonych na gluten. Smacznego!
Do miski włóż warzywa i wbij dwa jajka. Dodaj bułkę tartą. Wymieszaj, dodając sól, pieprz i zioła.
Przygotuj foremkę (wysmaruj ją uprzednio masłem i ewentualnie bułką tartą). Masę warzywną umieść w foremce.
Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 50-60 minut.
Komentarze