Pasztet z selera z orzechami
6 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pasztet z selera z orzechami
Pasztet z selera z orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W garnku roztapiamy masło. Dodajemy cebulę, czosnek, orzechy – smażymy całość na płycie grzewczej przez minutę, uważając żeby nie spalić czosnku.
Dodajemy siemię lniane, starty seler i smażymy przez 5 minut. Następnie dolewamy bulion warzywny, dodajemy przyprawy i dusimy ok. 30 minut.
Schładzamy, dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy masę i doprawiamy do smaku.
Przekładamy do foremki i dokładnie ubijamy. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 50 minut.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Komentarze