Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasztet z selera z orzechami

Opis wykonania

Pasztet zazwyczaj kojarzy nam się z daniem mięsnym, jednak niezwykle popularne stały się również pasztety warzywne. Mistrzowski pasztet z selera z pewnością posmakuje nawet największym mięsożercom!

Pasztet z selera z orzechami  - krok 1

Seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 

W garnku roztapiamy masło. Dodajemy cebulę, czosnek, orzechy – smażymy całość przez minutę, uważając żeby nie spalić czosnku.

Pasztet z selera z orzechami  - krok 2

Dodajemy siemię lniane, starty seler i smażymy przez 5 minut. Następnie dolewamy bulion warzywny, dodajemy przyprawy i dusimy ok. 30 minut.

Schładzamy, dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy masę i doprawiamy do smaku.

Przekładamy do foremki i dokładnie ubijamy. Pieczemy w 180 C przez 50 minut