Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pesto z marchewki i orzechów macadamia

Pesto z marchewki i orzechów macadamia
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kuchnia wegetariańska może być niezwykle barwna i urozmaicona. Pesto z naci marchewki, orzechów macadamia i ricotty jest tego doskonałym przykładem, a do tego wspaniale smakuje!

Składniki

Pęczek natki marchewki
5 szt. Orzechy macadamia
2 łyżka Ricotta
0,5 szt. marchewka
oliwa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Przygotowanie jest bardzo proste. Do blendera wkładamy natkę marchewki (najlepiej usunąć grubsze łodyżki), ricottę, orzechy, pokrojoną marchewkę, szczyptę soli i dolewamy oliwy. Blendujemy aż do uzyskania konsystencji, która nas zadowala. Jeżeli pesto jest za mało wodniste dolewamy oliwy. Pomimo faktu, że natka marchewki jest bardzo rzadko jadana to jest smaczna. Pesto idealne do makaronów, kanapek lub po wymieszaniu z innymi składnikami do wypieków. Pierwszym moim zastosowaniem były ciastka francuskie z ricottą i marchewkowym pesto.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych