Pico de gallo
1 porcje
15 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Pico de gallo
Pico de gallo
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Z pomidorów usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Czerwoną cebulę, kolendrę i jalapeno lub chilli drobno posiekaj. Dla ułatwienia możesz użyć do tego rozdrabniacza blendera.
Całość przełóż do miski, dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Podanie:
Salsę Pico de gallo można podawać z dowolnymi dodatkami kuchni meksykańskiej, takimi jak tacos, tortille czy nachosy. Doskonale sprawdzi się również jako orzeźwiający dodatek do mięsnych dań obiadowych czy potraw z grilla.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Komentarze