

Pieczeń w chlebie to świetna propozycja na danie na gorąco, doskonała przekąska, lub lunch do pracy.
Przygotuj gęste ciasto chlebowe. W ciepłej wodzie rozpuść sól i drożdże, wlej do mąki i intensywnie wyrób. Zostaw na około 30 minut w ciepłym miejscu. Następnie przebij i pozostaw na około 30 minut. Gotuj jaja na twardo, ostudź, obierz. Wymieszaj mięso mielone z przyprawami, czosnkiem niedźwiedzim, ketchupem i musztardą, skrojoną w kostkę cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, startymi drobno ziemniakami i jednym jajem. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Nagrzej piekarnik do 180st.C. W tym czasie na oprószonej stolnicy rozwałkuj bardzo cienko ciasto, połóż plastry sera żółtego, nałóż mięso, połóż jaja, przykryj mięsem, i plastrami sera. Zawiń w ciasto i zroluj delikatnie. Przełóż do półokrągłej foremki wyłożonej papierem. Posmaruj mlekiem i obsyp kminkiem Piecz około 45 minut, odczekaj około 10 minut przed pokrojeniem. Podawaj z konfiturą z jarzębiny.