Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczeń w chlebie to świetna propozycja na danie na gorąco, doskonała przekąska, lub lunch do pracy.

Składniki

1∕2 kg Łopatka mielona
4 szt. Jaja kurze
1 łyżka Musztarda
1 łyżka Ketchup
Sól, pieprz, sos sojowy, kminek, majeranek
Ząbki czosnku
Czosnek niedźwiedzi
2 szt. Ziemniak
Ser żółty w plastrach
Cebulka
Konfitura z jarzębiny
200 g Mąka chlebowa
120 g Woda ciepła
2 g Drożdże suche
5 g Sól

Opis wykonania

Przygotuj gęste ciasto chlebowe. W ciepłej wodzie rozpuść sól i drożdże, wlej do mąki i intensywnie wyrób. Zostaw na około 30 minut w ciepłym miejscu. Następnie przebij i pozostaw na około 30 minut. Gotuj jaja na twardo, ostudź, obierz. Wymieszaj mięso mielone z przyprawami, czosnkiem niedźwiedzim, ketchupem i musztardą, skrojoną w kostkę cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, startymi drobno ziemniakami i jednym jajem. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Nagrzej piekarnik do 180st.C. W tym czasie na oprószonej stolnicy rozwałkuj bardzo cienko ciasto, połóż plastry sera żółtego, nałóż mięso, połóż jaja, przykryj mięsem, i plastrami sera. Zawiń w ciasto i zroluj delikatnie. Przełóż do półokrągłej foremki wyłożonej papierem. Posmaruj mlekiem i obsyp kminkiem Piecz około 45 minut, odczekaj około 10 minut przed pokrojeniem. Podawaj z konfiturą z jarzębiny.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych