Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Uwielbiasz owsiankę lub wręcz przeciwnie – nie przepadasz za nią? Koniecznie spróbuj przepis na jesienną owsiankę z dodatkiem jabłek i gruszek. Dodatek cynamonu rozgrzeje Cię nawet w zimny poranek.

Składniki

100 g płatki owsiane górskie
1 szklanka mleko (może być roślinne)
2 łyżka drobno pokrojone jabłko
2 łyżka drobno pokrojone gruszki
1 łyżeczka cynamon
1 szt. białko kurze
1 łyżeczka cukier, miód lub ksylitol

Opis wykonania

Płatki owsiane przełóż do garnka, dodaj mleko, jabłko, gruszkę, cynamon i cukier. Gotuj, aż owsianka lekko zgęstnieje. Przy pomocy blendera ErgoMaster z rózgą ubij białko na sztywną pianę.

Ubite białko wymieszaj z gotową owsianką, przełóż do naczynia do zapiekania. Owsiankę piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.

Porada

Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!

Bosh Logo
Bosh

Owsiankę możesz udekorować świeżymi listkami mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo smaczne, oryginalne śniadanie, w sam raz na sezon na gruszki :)