Pieczona jesienna owsianka
![Pieczona jesienna owsianka](https://akademiasmaku.pl/storage/8063/conversions/pieczona-jesienna-owsianka-5259-single.webp)
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pieczona jesienna owsianka
Pieczona jesienna owsianka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10691/conversions/l8k5tEvIktfkyn-thumb.webp)
Płatki owsiane przełóż do garnka, dodaj mleko, jabłko, gruszkę, cynamon i cukier. Gotuj, aż owsianka lekko zgęstnieje. Przy pomocy blendera ErgoMaster z rózgą ubij białko na sztywną pianę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10692/conversions/Zw8oaWvOuCFnR4-thumb.webp)
Ubite białko wymieszaj z gotową owsianką, przełóż do naczynia do zapiekania. Owsiankę piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja piekarnika 4D termoobieg z dodatkiem ParaPlus poziom 1.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10693/conversions/xVDvQVPftwnwj8-thumb.webp)
Owsiankę możesz udekorować świeżymi listkami mięty.
Komentarze