Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczone jabłka z owsianką i bakaliami w miodzie

Pieczone jabłka z owsianką i bakaliami w miodzie
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone jabłka to idealny deser nie tylko Fit ale przedewszystkim zdrowy,smaczny i bogaty w wiele cennych witamin i minarelów.

Składniki

4 szt. jabłka najlepiej szara reneta
1/2 szklanka płatki owsiane
1 garść orzechy laskowe
2 łyżka rodzynki
2 łyżka żurawina
2 łyżka orzechy włoskie
1 łyżeczka cynamon
3 łyżka miód naturalny
1/2 szklanka woda zimna

Opis wykonania

Odciąć wierzch jabłek tak by zrobić przykrywkę z górnej części jabłka i wyciąć z nich ogryzek uważając aby nie uszkodzić skórki, płatki owsiane zalac zimną wodą i pozostawic na około 5 minut -nadmiar wody wylać i wymieszaćz żurawiną , orzechami laskowymi,włoskimi,rodzynkami i cynamonem-wypełnić masą jabłka a wierzch polać miodem i przykryć odkrojoną wcześniej „pokrywką” jabłka,piec w naczyniu żaroodpornym ok. 20 minut w 180º C ( długość pieczenia zależy od gatunku jabłek) Po upieczeniu jabłka można polać miodem lub oprószyć lekko cukrem pudrem. Taki deser na pewno każdy pokocha-jest delikatny dietetyczny,lekki i a przede wszystkim zdrowy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych