Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierogi z farszem z kiszonej kapusty, mięsa wieprzowego, suszonych grzybów i cebuli.

Składniki

Farsz:
1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg mięsa wieprzowego
10 dkg grzybów suszonych
20 dkg cebuli
przyprawy (sól, pieprz)
Ciasto:
1 kg mąki
jajko
0,5 l ciepłej wody

Opis wykonania

Kapustę, mięso, grzyby – ugotować, zmielić przez maszynkę, cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu (smalec/olej). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, poporcjować na kilka części, każdą z nich rozwałkować na cienki placek 1 mm. W placku wycinać kółka (szklanką lub kubkiem). Nakładać łyżeczką od herbaty farsz, kółka składać na pół, sklejać (mocno brzegi). Gotować w osolonej wodzie około 4 minut. Podawać z usmażoną cebulką lub słoninką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Lejmani mieli dobre przepisy, zrobię ponownie te pierożki!
bsylvia
Bardzo dobre pierogi - warto przygotować, polecam!
Ewusia1222
Pyszne pierogi- u mnie były dziś na niedzielny obiad. Polecam!