Pizza z cukinią i jajem
4 porcje
Średnie
Lekka warzywna pizza z jajem smakuje świetnie na gorąco ale i na zimno.
Składniki
70 g Mąka uniwersalna
130 g Mąka chlebowa
130 g Woda ciepła
1 g Drożdże suche
6 g Sól
1∕2 szt. Cukinia
20 dkg Mozzarella
Kukurydza konserwowa
Tymianek
4 szt. Jajo
Miks sałat.
Pizza z cukinią i jajem
Pizza z cukinią i jajem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z mąki, wody, soli i drożdży wyrób gęste ciasto, odstaw do odprężenia na 30 minut. Lekko przegnieć i zostaw na kolejne 30 minut, lekko przegnieć i zostaw na 5 godzin w lodówce.
Rozwałkuj ciasto w prostokąt. Przełóż na papier do pieczenia, posmaruj oliwą, połóż cukinię pokrojoną w długie słupki, mozzarellę pokrojoną w słupki, trochę kukurydzy. Wbij jaja i obsyp tymiankiem.
Piecz około 15 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj gorącą na miksie sałat
Komentarze