Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka warzywna pizza z jajem smakuje świetnie na gorąco ale i na zimno.

Składniki

70 g Mąka uniwersalna
130 g Mąka chlebowa
130 g Woda ciepła
1 g Drożdże suche
6 g Sól
1∕2 szt. Cukinia
20 dkg Mozzarella
Kukurydza konserwowa
Tymianek
4 szt. Jajo
Miks sałat.

Opis wykonania

Z mąki, wody, soli i drożdży wyrób gęste ciasto, odstaw do odprężenia na 30 minut. Lekko przegnieć i zostaw na kolejne 30 minut, lekko przegnieć i zostaw na 5 godzin w lodówce. Rozwałkuj ciasto w prostokąt. Przełóż na papier do pieczenia, posmaruj oliwą, połóż cukinię pokrojoną w długie słupki, mozzarellę pokrojoną w słupki, trochę kukurydzy. Wbij jaja i obsyp tymiankiem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj gorącą na miksie sałat
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Niespotykane połączenie, ale bardzo przypadło i do gustu
Radosław
Ta pizza ma wszystko, czego dusza zapragnie – chrupiącą skórkę, obfite nadzienie i aromatyczne przyprawy