Pizzerinki bez drożdży
![Pizzerinki bez drożdży](https://akademiasmaku.pl/storage/5024/conversions/pizzerinki-bez-drozdzy-2127-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
4.25 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Pizzerinki bez drożdży
Pizzerinki bez drożdży
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8421/conversions/3d7ewOFqvlgnWc-thumb.webp)
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj. Wyrabiaj chwilę, a następnie odstaw i przygotuj (obierz i pokrój) dodatki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8422/conversions/h96miklu1gXMU3-thumb.webp)
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto na pizzę podziel na 8 części, a każdą z nich rozwałkuj na mały okrągły placek. Spody pizzerinek posmaruj sosem, ułóż na nich tartą mozzarellę a następnie pozostałe dodatki.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8423/conversions/RSE1BnCEOYWUl8-thumb.webp)
Pizzerinki piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.
Komentarze