Pizzerinki bez drożdży

4 porcje
20 min
Łatwe
3.6 (Liczba ocen: 15)
Składniki
Wartości odżywcze
Pizzerinki bez drożdży
Pizzerinki bez drożdży
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj. Wyrabiaj chwilę, a następnie odstaw i przygotuj (obierz i pokrój) dodatki.

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto na pizzę podziel na 8 części, a każdą z nich rozwałkuj na mały okrągły placek. Spody pizzerinek posmaruj sosem, ułóż na nich tartą mozzarellę a następnie pozostałe dodatki.
Porada
Do przygotowania pizzerinek możesz wykorzystać również mąkę gryczaną, kukurydzianą lub orkiszową.
Jeśli lubisz, możesz dodać bakłażana, paprykę, kukurydzę lub kapary.


Pizzerinki piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.
Komentarze