Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizzerinki bez drożdży

Pizzerinki bez drożdży

Opis wykonania

1 min
Łatwe
dla 4 osób

Doskonałe jako przekąska. Można je zabrać do szkoły lub pracy jako drugie śniadanie.

Pizzerinki to przepyszna i pożywna alternatywa dla zwykłej drożdżówki. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepisy na takie dania na pewno przypadną do gustu Twoim bliskim.



Opis wykonania



Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj. Wyrabiaj chwilę, a następnie odstaw i przygotuj (obierz i pokrój) dodatki.

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto na pizzę podziel na 8 części, a każdą z nich rozwałkuj na mały okrągły placek. Spody pizzerinek posmaruj sosem, ułóż na nich tartą mozzarellę a następnie pozostałe dodatki.

Pizzerinki piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.



TIP



Do przygotowania pizzerinek możesz wykorzystać również mąkę gryczaną, kukurydzianą lub orkiszową.

Jeśli lubisz, możesz dodać bakłażana, paprykę, kukurydzę lub kapary.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - Skąd pochodzą te potrawy?

Chaczapuri to potrawa kuchni:

 Chaczapuri to potrawa kuchni: