Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mają delikatny smak są lepsze od ziemniaczanych.

Składniki

1/3 łyżeczka pieprz ziołowy
4 szt. marchew średnia
1 szt. jajo
1 szt. cebula
5 łyżka mąka pełnoziarnista
1 garść natka pieruszki
2 łyżka olej
0,5 szklanka jogurt naturalny

Opis wykonania

Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.Obraną cebulę również ścieramy na tarce.Natkę pietruszki drobno siekamy nożem.Do tego wbijamy jajko oraz dolewamy olej .Wszystko mieszamy łyżką dosypując mąkę .Na końcu posypujemy pieprzem i solimy.Na rozgrzany olej na patelni nakładamy łyżką płaskie porcje ciasta .Smażymy z obu stron a potem osaczamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.Układamy na talerzu na wierzchu z kleksem jogurtu i gałązką natki pietruszki.Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super placki :) Pierwszy raz miałem okazję robić placuszki z marchewki
Radosław
Delikatne w strukturze i smaku. Zdecydowałem się podać na słodko ze skyrem
Aleksandra J
Bardzo dobre danie 😊
zielone_obloczki
Bardzo smaczne placuszki z marchewki. Polecam