Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Placki szpinakowe z jogurtem chia i owocami

Placki szpinakowe z jogurtem chia i owocami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pełne koloru, smaku i zdrowia.

Składniki

3 garść Świeży szpinak
1/2 szt. Mango
1 szt. Jajko
2/3 szklanka Mleko migdałowe lub zwykłe
2/3 szklanka Mąka owsiana (może być pszenna)
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szczypta Sól
3 łyżka Olej kokosowy do smażenia
3 łyżka Nasiona Chia
1/2 szklanka Mleko do nasion chia
370 g Jogurt naturalny
2 łyżka Miód lub syrop z agawy
2 garść Owoce

Opis wykonania

Najpierw przygotuj jogurt chia. Najlepiej przygotować go kilka godzin, a najlepiej dzień wcześniej. Nasiona zalej mlekiem. Odstaw na 15 – 20 minut. Kiedy nasiona napęcznieją dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki. Przed podaniem dodaj słodzidło – syrop z agawy, syrop klonowy lub miód. Przygotowanie ciasta na placki ze szpinakiem. Zblenduj szpinak, miąższ z mango, jajko i mleko. Do daj mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż po 2 – 3 łyżki na placek. Smaż aż pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładaj na drugą stronę. Podawaj z jogurtem i owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy