Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

1 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pomysł na fit śniadanie. Kasza jaglana w połączeniu z marchwią okazała się wyśmienita. Sycący początek dnia.

Składniki

2 szklanka kasza jaglana
2 szt. marchew
4 szt. jajka
1 łyżeczka gałka muszkatołowa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 garść natka pietruszki
20 dkg twarożek kremowy
3 łyżeczka chrzan
sól
pieprz

Opis wykonania

Kaszę opłukujemy na sitku najpierw zimną, potem gorącą wodą (w ten sposób pozbawiamy się goryczki). Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Studzimy.

Marchew obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do naczynia wkładamy kaszę jaglaną, marchew. Dokładamy jajka i gałkę muszkatołową. Dokładanie mieszamy. Najlepiej robić to ręką, żeby masa była jednolita.

Na rozgrzany tłuszcz wykładamy po łyżce masy. Smażymy na złoto z każdej strony. Twarożek mieszamy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Placki podajemy na ciepło z sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Pyszne 😊 ten twarożek z chrzanem na pewno wykorzystam do innych dań 😊