Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Placuszki dyniowe z sosem czekoladowym i owocami

Placuszki dyniowe z sosem czekoladowym i owocami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Puszyste, lekkie i zdrowe placki z puree z pieczonej dyni polane sosem czekoladowym z owocami

Składniki

300 g Puree z dyni
2 szt. Jajka
100 g Płatki owsiane
2 łyżka Mleko
1-2 łyżka Miód
2 łyżeczka Cynamon
1 łyżeczka Imbir mielony
1/2 łyżeczka Soda oczyszczona
1 szczypta Sól
Olej kokosowy
1/2 szt. Banan
1/4 szt. Awokado dojrzałe
1 łyżka Kakao
1-2 łyżka Mleko

Opis wykonania

Porcja na ok 15 placuszków Puree z dyni: Dynię przekrój, usuń miękki miąższ i pestki. Podziel na grubsze plastry i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będzie miękka (ok. 30 min). Usuń skórkę i resztę zmiksuj na gładką masę. Placuszki: Do blendera wrzuć wszystkie składniki. Zmiksuj na gładką masę. Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź małe porcje ciasta. Placki smaż z każdej strony po ok. 2 minuty. Sos: Banana, awokado, kakao, mleko zblenduj na gładką masę i polej gotowe placuszki. Udekoruj owocami. 300 g puree z dyni (upieczona dynia i zblendowana) 2 jajka 100g płatków owsianych 2 łyżki mleka 1-2 łyżka miodu 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli olej kokosowy 1/2 banana, 1/4 awokado, 1 łyżka kakao, odrobina wody

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy