Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Placuszki dyniowe z sosem czekoladowym i owocami

Opis wykonania

Puszyste, lekkie i zdrowe placki z puree z pieczonej dyni polane sosem czekoladowym z owocami

Porcja na ok 15 placuszków Puree z dyni: Dynię przekrój, usuń miękki miąższ i pestki. Podziel na grubsze plastry i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będzie miękka (ok. 30 min). Usuń skórkę i resztę zmiksuj na gładką masę. Placuszki: Do blendera wrzuć wszystkie składniki. Zmiksuj na gładką masę. Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź małe porcje ciasta. Placki smaż z każdej strony po ok. 2 minuty. Sos: Banana, awokado, kakao, mleko zblenduj na gładką masę i polej gotowe placuszki. Udekoruj owocami. 300 g puree z dyni (upieczona dynia i zblendowana) 2 jajka 100g płatków owsianych 2 łyżki mleka 1-2 łyżka miodu 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli olej kokosowy 1/2 banana, 1/4 awokado, 1 łyżka kakao, odrobina wody
Tomek Lach