Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pobudzający bezglutenowy sernik kawowy

Opis wykonania

Pobudzające śniadanie białkowo-tłuszczowe. Zapewnia energię na cały dzień i osładza poranek :)

baner reklamowy maszynki do mielenia

Ciasto możesz wykonać dzień wcześniej i na noc zostawić w chłodnym miejscu, Na rano będzie jak znalazł! Sposób przygotowania: w rondelku umieść świeżo zmieloną kawę, ksylitol oraz olej kokosowy. Ustaw małą moc palnika i podgrzewaj całość mieszając łyżką do całkowitego rozpuszczenia. Uwaga! Składniki nie łączą się mają się tylko rozpuścić. W misce wymieszaj twaróg mielony z serem mascarpone i mleko kokosowe. Dodaj ciepłą masę z rondelka i dobrze wymieszaj całość łyżką lub mikserem na małych obrotach. Na dno piekarnika połóż naczynie (np. keksówkę) wypełnione do połowy gorącą wodą – najlepiej wrzątkiem. Dzięki temu sernik nie będzie pękał w czasie pieczenia. Sernik piecz na środkowej półce, 90 minut w temperaturze 150 stopni. Na wierzch przed zapieczeniem możesz dodać suszone owoce (u mnie były to jagody amerykańskie). Po upieczeniu, sernik można od razu wyjąć z pieca. Sernik nie rośnie i nie opada. Po wystudzeniu wyjmij z formy. Sernik najlepiej smakuje po nocy spędzonej w chłodnym miejscu. Wyjdzie ok. 9-12 porcji. Co w przeliczeniu daje nam wartość odżywczą: Kcal: ok. 160 kcal/porcję W: ok. 4 gram, B: ok. 4 gram,T: ok. 15.