Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pobudzający bezglutenowy sernik kawowy

Pobudzający bezglutenowy sernik kawowy
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pobudzające śniadanie białkowo-tłuszczowe. Zapewnia energię na cały dzień i osładza poranek :)

Składniki

300 g chudy twaróg
100 g ser mascarpone
100 ml mleko kokosowe
30/40 g olej kokosowy
3 łyżka kawa mielona/zbożowa
3 łyżka ksylitol 

Opis wykonania

W rondelku umieść świeżo zmieloną kawę, ksylitol oraz olej kokosowy. Ustaw małą moc palnika i podgrzewaj całość, mieszając łyżką do całkowitego rozpuszczenia. Składniki nie łączą się mają się tylko rozpuścić. W misce wymieszaj twaróg mielony z serem mascarpone i mleko kokosowe. Dodaj ciepłą masę z rondelka i dobrze wymieszaj całość łyżką lub mikserem na małych obrotach.

Na dnie piekarnika połóż naczynie (np. keksówkę) wypełnione do połowy gorącą wodą – najlepiej wrzątkiem. Dzięki temu sernik nie będzie pękał w czasie pieczenia. Sernik piecz na środkowej półce przez 90 minut w temperaturze 150 stopni. Na wierzch przed zapieczeniem możesz dodać suszone owoce (u mnie były to jagody amerykańskie).

Po upieczeniu sernik można od razu wyjąć z pieca. Sernik nie rośnie i nie opada. Po wystudzeniu wyjmij z formy. Sernik najlepiej smakuje po nocy spędzonej w chłodnym miejscu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych