Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi

Opis wykonania

Polędwiczki wieprzowe z warzywami i mizerią

Marynata: wymieszać miód i oliwę z oliwek z ulubionymi przyprawami.
Polędwiczki pokroić na grubsze kotlety, lekko ubić ręką i wysmarować marynatą. Odstawić do lodówki na min. godzinę.
Warzywa: paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na kawałki i przyprawić.
Mizeria: ogórki pokroić w plastry, dodać odrobinę soli i koperek; wymieszać z jogurtem naturalnym.
Kasza: ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Warzywa położyć na grillu i grilować. Jak będą miękkie, wyjąć polędwiczki z marynaty i grilować przez chwilę. Z mięsa i warzyw można przygotować szaszłyki.