Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi

Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Polędwiczki wieprzowe z warzywami i mizerią

Składniki

100 g Polędwiczka wieprzowa
1 łyżka Oliwa z oliwek
10 g Miód
100 g Papryka
100 g Pieczarki
70 g Cebula
60 g Kasza jęczmienna pęczak
100 g Ogórek
1 szczypta Koper
2 łyżka Jogurt naturalny

Opis wykonania

Marynata: wymieszać miód i oliwę z oliwek z ulubionymi przyprawami. Polędwiczki pokroić na grubsze kotlety, lekko ubić ręką i wysmarować marynatą. Odstawić do lodówki na min. godzinę. Warzywa: paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na kawałki i przyprawić. Mizeria: ogórki pokroić w plastry, dodać odrobinę soli i koperek; wymieszać z jogurtem naturalnym. Kasza: ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa położyć na grillu i grilować. Jak będą miękkie, wyjąć polędwiczki z marynaty i grilować przez chwilę. Z mięsa i warzyw można przygotować szaszłyki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych