Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi
1 porcje
60 min
Średnie
4 (Ilość ocen: 1)
Polędwiczki wieprzowe z warzywami i mizerią
Składniki
100 g Polędwiczka wieprzowa
1 łyżka Oliwa z oliwek
10 g Miód
100 g Papryka
100 g Pieczarki
70 g Cebula
60 g Kasza jęczmienna pęczak
100 g Ogórek
1 szczypta Koper
2 łyżka Jogurt naturalny
Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi
Polędwiczki wieprzowe z warzywami grilowanymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marynata: wymieszać miód i oliwę z oliwek z ulubionymi przyprawami.
Polędwiczki pokroić na grubsze kotlety, lekko ubić ręką i wysmarować marynatą. Odstawić do lodówki na min. godzinę.
Warzywa: paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na kawałki i przyprawić.
Mizeria: ogórki pokroić w plastry, dodać odrobinę soli i koperek; wymieszać z jogurtem naturalnym.
Kasza: ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Warzywa położyć na grillu i grilować. Jak będą miękkie, wyjąć polędwiczki z marynaty i grilować przez chwilę. Z mięsa i warzyw można przygotować szaszłyki.
Komentarze