Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie i smaczne danie

Składniki

25 dkg makaron rurki
30 dkg pieczarki
1 szt. cebula
2 szt. ząbki czosnku
3 łyżka olej
sól i pieprz
30 dkg mięso mielone
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżeczka przyprawa do kurczaka
1 szt. puszka krojonych pomidorów
1 łyżeczka bazylia
natka pietruszki

Opis wykonania

Makaron gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Pieczarki oczyszczam kroję w paski, a cebulę kroję w kostkę. Do pieczarek z cebulą dodaję sól, pieprz i podsmażam na oleju. Duszę aż woda całkowicie wyparuje. Mięso mielone posypuję przyprawą do kurczaka i podsmażam. Pieczarki z cebulą mieszam z mięsem i dodaję pomidory z puszki. Do sosu dodaję kostkę rosołową, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duszę jeszcze około 10 minut. Na makaron wykładam sos i dekoruję natką pietruszki

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych