Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe jako szybka przekąska na każdej imprezie.

Składniki

250 g mąki pełnoziarnistej
1 szt. opakowanie suchych drożdży
125 ml ciepłego mleka
3 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju
1 szczypta soli
plastrów szynki parmeńskiej
2 szt. kulki mozzerelli
2 garść rukoli
- garść suszonych fig lub 3 świeże
1/2 szklanka tartego parmezanu
1 szt. dużego pomidora
1/2 szt. puszki kukurydzy
5 szt. pieczarek
10 szt. oliwek
1 szt. słoik koncentratu
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
2 łyżka soku pomarańczowego
pieprz i sól do smaku

Opis wykonania

Wymieszaj suche drożdże z podgrzanym mlekiem z cukrem oraz mąką. Wyrób ciasto, a następnie odstaw na 25 min do wyrośnięcia.

Następnie dodaj olej i wymieszaj. Podziel ciasto na kilka części, a następnie rozwałkuj je. Połącz ze sobą sól, pieprz, bazylię, oregano oraz koncentrat. Posmaruj każdą z nich sosem, a ułóż resztę składników.

Na koniec posyp mini pizze tartym parmezanem. Piecz w 200 stopniach przez 15-20 min.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobre mini pizze, polecam!
Lalaxo
Idealne na talerz przekąsek!
Ewusia1222
Można dodać różne składniki- polecam.